Referenser för våra furugolv

Magnus Rydén, arkitekt SAR/MSA

”Vi har ritat och byggt både nya hus och återskapat gamla hus och byggnadsstilar efter traditionella jämtländska förebilder i den jämtländska fjällvärlden. Eftersom uppdragsgivaren ville ha både en gammaldags atmosfär och en exklusiv och unik karaktär använde vi furugolv från Schedewij. Den mycket höga kvalitén, brädornas tjocklek och den månghundraåriga karaktären avgjorde valet. Vi har lagt golven i såväl stora samlingsutrymmen som i kök, sovrum och hallar. Till och med i badrum. Dessutom har vi golvvärme under alla furugolv. Resultatet är oerhört vackra, personliga och unika golv. Både vi och ägaren är mycket nöjda med resultatet.”

magnus.ryden@thulefastighetsutveckling.se

 

Johan Lewenhaupt, Långdunker

”Jag fick tips om golven från Schedewij genom att vi är grannar. När vi gjorde en större renovering av köket, serveringsrummet och lilla matsalen upptäckte vi ett fantastiskt gammalt furugolv. Vi ville absolut ha något liknande och det golv som levererades av Schedewij överträffade våra högsta förväntningar. Det golv som levererades bestod till och med av bredare tiljor än det gamla golvet. Nu behöver vi bara vänta ca 300 år på att det nya vackra golvet skall åldras med samma skönhet som det gamla.”

johan.lewenhaupt@campsparreholm.com

 

Peter Westermark, Stora Tveta

”Vi försöker återskapa det gamla i vårt hus, och vid ombyggnad av köket försökte vi hitta ett gammaldags brett furugolv med konade golvbrädor. När vi såg golven från Schedewij fastande vi direkt för de breda, tjocka golvtiljorna, kärnvirket och för att de ser vackert gamla ut. Hade vi känt till dessa golv när vi började arbete med huset hade vi lagt dem i alla rum.”

peter.westermark@publicmanagement.se

 

Erik Kåbring

”Jag har byggt ett helt nytt hus och har blandar olika golvmaterial, mest sten och klinkers. Men i vardagsrummet och arbetsrummet vill jag ha något extra – och furugolven från Schedewij är verkligen något extra. Fantastiskt vackra att se på och sköna att gå på. Dessutom fungerar det alldeles utmärkt med golvvärmen under furuplanken.”

erikk@ekabmark.se