Fakta om våra golvbrädor

Vi har tre olika golv av furu som vi kan leverera, samt grangolv på beställning.

Furugolv

Konade plank:
Furustockar av klass 1 och stamblock. Kärnvirke av träd som alla är mer än 100 år gamla. Finns i bredder mellan 220 – 500 mm (rotända). Kan fås i tjocklekar mellan 28 – 34 mm.

Raka golvplank:
Furustockar av klass 1 och stamblock. Kärnvirke av träd som alla är mer än 100 år gamla. Finns i bredder mellan 220 – 300 mm. Kan fås i tjocklekar mellan 28 – 32 mm.

Raka golvplank, klass O/S:
Furustockar av klass O/S. Finns i bredder mellan 155 – 230 mm. Finns i tjocklekar mellan 25 – 34 mm. Dessa golvplank är tagna lite längre ut på stocken och har därför inte lika mycket kärnvike i sig. Även dessa plank är relativt kvistfria.

Golvbrädorna finns i längder från 3 m upp till 5,5 mAlla plank är torkade ned till ca 8% fuktighet och levereras med lös spånt eller med vanlig spånt (bara raka golv). Planken kommer i anpassade längder men måste finkapas. En del kvistar är lagade.

Grangolv

Vi gör även grangolv med olika bredder och tjocklek, dock bara på beställning. Leveranstiden är ca 6 veckor.

Leveranstid

Leveranstiden för ett normalstort golv är 4-8 veckor från beställningsdagen. Större golv eller specialbeställningar levereras enligt särskild överenskommelse.

Hantering

Golven bör helst läggas i anslutning till leveransen. Kan golven inte läggas på plats direkt skall de förvaras, väl upplagda på ett plant underlag, i ett uppvärmt utrymme till dess läggning kan göras.

Folder furugolvTransport och inläggning

Vi ombesörjer gärna transport. I samband med detta kan vår snickare som följer med leveransen hjälpa till med råd och tips för inläggningen.

Priser och beställning

Vi skräddarsyr våra golv. Så för att få ett så vackert golv som möjligt brukar vi behöva se ritningar på rummen m m för att efter samråd med kunden ge ett förslag på golv. Därefter kan vi ge ett kostnadsförslag för just ditt golv.

Presentationsfolder furugolv (PDF)

Kontakta oss för mer information och beställning.